Terug naar Laatste nieuws SOB

De Studebaker gespoten

Gepubliceerd op:
De Studebaker gespoten

Published 14 december 2014 | By sobwinschoten

De restauratie van de Studebaker vordert gestaag. Kort geleden is de Amerikaanse brandweerauto gespoten bij Autoschade Boerma in Winschoten. Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt mocht zijn spuitkunsten vertonen en uiteraard moeten daarvoor wel de nodige beschermende maatregelen voor getroffen worden.

Het spuiten zelf, ging onze burgervader echter goed af en het Streekblad maakte hiervan onderstaand verslag. De foto’s zijn gemaakt door Marcel Lameijer.

 

WINSCHOTEN – De Studebaker van Stichting Oud Brandweermateriaal in Winschoten (SOB) is de afgelopen periode helemaal opgeknapt. Als een van de belangrijkste mijlpalen werd maandagmiddag de brandweerrode kleur weer op de wagen gespoten. Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt had als eerste de eer.

Nadat de burgervader in een overall was gehesen en een spuitmasker voor kreeg kon Smit de achterzijde van de bolide spuiten. Werknemers van Autoschadebedrijf Boerma waren zichtbaar onder de indruk. “Als hij zijn taak als burgemeester ooit neer legt, mag hij hier ook komen solliciteren.”

De Studebaker is de één na oudste auto van de SOB. De wagen uit 1954 is in bruikleen van de fusiegemeente Oldambt en deed ooit dienst als brandweerwagen bij de gemeente Winschoten, tevens eerste eigenaar van de auto. Als de auto eenmaal zijn rode kleur heeft zal al het chroomwerk weer moeten worden aangebracht. De Amerikaanse wagen had veel van dit glimmende materiaal in en om de auto gemonteerd. Ook dit chroomwerk is de afgelopen periode uiteraard opgefrist en voorzien van een nieuw laagje.

Als de renovatie is afgerond moet de wagen er weer als nieuw uitzien en weer rijdend en technisch tiptop in orde zijn.

 

– See more at: http://www.hetstreekblad.nl/nieuws/53150/burgemeester-pieter-smit-doet-het-goed-als-autospuiter/#sthash.VLMn3tId.dpuf

 

Foto's

Bekijk ook

Brandkraan geplaatst bij de SOB

Brandkraan geplaatst bij de SOB

Vandaag een oude bovengrondse brandkraan geplaatst bij de SOB. Deze hebben wij gekregen van EMMTEC services in Emmen.
 
Vergaderruimte te huur!

Vergaderruimte te huur!

Bent u een vergaderruimte nodig of heeft u als vereniging een ruimte nodig, neemt u dan gerust contact op.
 
Koningsdag in Haren

Koningsdag in Haren

Vandaag 27 april waren wij met 2 brandweerauto's aanwezig bij de Koningsdag in Haren. Er was veel te zien en te beleven. Een zeer geslaagde dag.