Terug naar Laatste nieuws SOB

De Studebaker gespoten

Gepubliceerd op:
De Studebaker gespoten

Published 14 december 2014 | By sobwinschoten

De restauratie van de Studebaker vordert gestaag. Kort geleden is de Amerikaanse brandweerauto gespoten bij Autoschade Boerma in Winschoten. Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt mocht zijn spuitkunsten vertonen en uiteraard moeten daarvoor wel de nodige beschermende maatregelen voor getroffen worden.

Het spuiten zelf, ging onze burgervader echter goed af en het Streekblad maakte hiervan onderstaand verslag. De foto’s zijn gemaakt door Marcel Lameijer.

 

WINSCHOTEN – De Studebaker van Stichting Oud Brandweermateriaal in Winschoten (SOB) is de afgelopen periode helemaal opgeknapt. Als een van de belangrijkste mijlpalen werd maandagmiddag de brandweerrode kleur weer op de wagen gespoten. Burgemeester Pieter Smit van de gemeente Oldambt had als eerste de eer.

Nadat de burgervader in een overall was gehesen en een spuitmasker voor kreeg kon Smit de achterzijde van de bolide spuiten. Werknemers van Autoschadebedrijf Boerma waren zichtbaar onder de indruk. “Als hij zijn taak als burgemeester ooit neer legt, mag hij hier ook komen solliciteren.”

De Studebaker is de één na oudste auto van de SOB. De wagen uit 1954 is in bruikleen van de fusiegemeente Oldambt en deed ooit dienst als brandweerwagen bij de gemeente Winschoten, tevens eerste eigenaar van de auto. Als de auto eenmaal zijn rode kleur heeft zal al het chroomwerk weer moeten worden aangebracht. De Amerikaanse wagen had veel van dit glimmende materiaal in en om de auto gemonteerd. Ook dit chroomwerk is de afgelopen periode uiteraard opgefrist en voorzien van een nieuw laagje.

Als de renovatie is afgerond moet de wagen er weer als nieuw uitzien en weer rijdend en technisch tiptop in orde zijn.

 

– See more at: http://www.hetstreekblad.nl/nieuws/53150/burgemeester-pieter-smit-doet-het-goed-als-autospuiter/#sthash.VLMn3tId.dpuf

 

Foto's

Bekijk ook

Schuimblusaanhanger gespoten door Boerma Autoschade

Schuimblusaanhanger gespoten door Boerma Autoschade

Aanhangwagen opnieuw gespoten door Boerma Autoschade. Foto's van het spuiten en het resultaat. 
 
8ste dag Leeuwarden

8ste dag Leeuwarden

Zo'n 35.000 bezoekers hebben zondag in het centrum van Leeuwarden gekeken naar het vijf uur durende spektakel 8ste dag. 8ste dag was een culturele kettingreactie van mensen, spullen, machines, bouwwer…
 
Voorbereidingen 8ste dag Leeuwarden

Voorbereidingen 8ste dag Leeuwarden

DAF Kikker laden voor 8ste dag Leeuwarden. Morgenmiddag rechtstreeks op RTV Friesland.