Terug naar Laatste nieuws SOB

Met behulp van RTV Noord meer aandacht kunnen vragen voor onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers!

Gepubliceerd op:
Met behulp van RTV Noord meer aandacht kunnen vragen voor onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers!

Hij is al ruim zes jaar actief als vrijwilliger bij de Winschoter Stichting Oud Brandweer, maar luidt nu de noodklok. Volgens gepensioneerd brandweerchauffeur Dick Zwart zoekt de stichting extra vrijwilligers om alle memorabilia te kunnen blijven onderhouden.

Zwart ging in 2012 met pensioen, na ruim 34 jaar bij de brandweer in Winschoten te hebben gewerkt. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon, en dus stortte hij zich op oude brandweerwagens en andere memorabilia.

Toen de brandweer van Winschoten naar een nieuw onderkomen verhuisde, kreeg Zwart het voor elkaar dat de stichting de oude kazerne mocht gebruiken om haar spullen tentoon te stellen. Daar staat inmiddels zoveel, dat extra hulp gewenst is.

Alle hulp kunnen we gebruiken, als het maar gezellig is
Dick Zwart

 

 

 

Boel draaiende houden

Zwart: 'Het moet onderhouden worden en gepoetst. We kunnen dus nog wel wat extra handjes gebruiken om de boel op termijn draaiende te houden. Mensen die bijvoorbeeld een auto kunnen besturen. Het gebouw vereist ook onderhoud, zoals schilderen.'

Het gaat vooral om de weekenden, en maandag- en dinsdagochtenden. 'Een pitbull die de boel opvangt en regelt', zegt Zwart. 'Handige mensen bijvoorbeeld, zoals automonteurs die thuiszitten. Alle hulp kunnen we gebruiken, als het maar gezellig is.'

Foto's: RTV Noord

Foto's

Bekijk ook

Voertuiginformatie in een "nieuw jasje"

Voertuiginformatie in een "nieuw jasje"

Onze voertuiginformatie hebben wij geupdate en in een nieuw jasje gestoken.
 
Dodenherdenking SOB

Dodenherdenking SOB

Op 4 mei hing de vlag ook bij de SOB half stok.