Terug naar Laatste nieuws SOB

Vrijwilliger in Beeld

Gepubliceerd op:
Vrijwilliger in Beeld

In de werkplaats van Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB) ontmoeten we voorzitter Dick Zwart en vrijwilliger Bereket Abraha. Beiden druk aan het werk om oude brandweermaterialen weer op te knappen voor de SOB.

Bereket Abraha is een 26 jarige jongen die sinds 2 jaar in Nederland woont. Hij is gevlucht uit Eritrea, waar zijn ouders nog steeds wonen. "Ik ga naar school, De Campus, en op vrijdag en zaterdag werk ik hier", zegt Bereket.

"Wij zijn heel blij met zijn hulp en inzet", zegt Dick Zwart. "Hij is een harde werker en vindt het werk heel leuk om te doen". Ik vraag Bereket of hij in dit werk verder wil, bijvoorbeeld automonteur worden. Enthousiast knikt hij en zegt dat hij dat graag wil. Als vrijwilliger bij de SOB doet Bereket allerlei klusjes. Van schoonmaken tot reparaties. "Hij is echt een goede hulp." zegt Dick Zwart.

De SOB bestaat uit vrijwilligers en (oud)vrijwilligers van de brandweer uit Winschoten. De stichting is in 2013 opgericht, met als doel het onderhouden en behouden van oud brandweermateriaal. Er zijn nu zo'n 13 vrijwilligers werkzaam. Inmiddels heeft de stichting 6 oude brandweerwagens in beheer.

Een Ford autospuit uit 1930, een Austin autoladder uit 1962, een Studebaker tankautospuit uit 1954, een DAF tankautospuit uit 1965, de DAF tankautospuit uit 1972 en een Mercedes tankautospuit uit 1975. Allemaal fraaie, gave en mooie brandweerwagens. Vier van deze wagens zijn in Winschoten gebouwd en vijf van de wagens hebben in Winschoten gereden. De voertuigen worden gebruikt bij optochten, bruiloften, intochten, promotiewerk, en evenementen. Ook dit jaar tijdens de open dag van brandweer Winschoten op zaterdag 23 juni a.s. komen de wagens in actie.

Spreekt het jou aan om als vrijwilliger te werken bij Stichting Oud Brandweermateriaal in Winschoten? Neem dan contact op met de Vrijwilligersvacaturebank Oldambt. Bel ons op telefoonnummer 0597-421833 of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@sociaalwerkoldambt.nl. Vergeet ook niet om de website van de SOB te bezoeken: www.sobwinschoten.nl.

Ben je op zoek naar een andere baan als vrijwilliger? Kijk dan op de site van de Vrijwilligersvacaturebank Oldambt. Daar vind je alle vacatures voor veel verschillende organisaties en functies. Natuurlijk is het altijd een mogelijkheid om samen eens in gesprek te gaan ,om te kijken wat bij jou past en wat de mogelijkheden zijn.

Tekst en foto's: Ivonne Sprok

Foto's

Bekijk ook

Donatie Brandweerboeken aan SOB

Donatie Brandweerboeken aan SOB

Met dank aan Henk van Norel. "Jaarboeken - Vereniging van Brandweercommandanten" uit de jaren '40 en '50 en "Brandweerwezen" boeken uit de jaren '30 en '40. Dit is voor ons een mooie toevoeging aan on…
 
Oldtimershow Oldebroek 150-jarig bestaan

Oldtimershow Oldebroek 150-jarig bestaan

Op zaterdag 8 september was de SOB aanwezig bij de Oldtimershow in Olderbroek, ter ere van het 150-jarig bestaan van de Brandweer Oldebroek. Van 09.00 tot 16.00 was er van alles te zien en te doen. Er…
 
Mudrun Westerlee

Mudrun Westerlee

Op donderdag 30 augustus was de SOB aanwezig bij de Mudrun van Westerlee. Mede dankzij ons als SOB zijnde, konden de deelnemers van de Mudrun door ons worden afgespoeld of schoon gespoten, wanneer ze …