Terug naar Laatste nieuws SOB

Vrijwilliger in Beeld

Gepubliceerd op:
Vrijwilliger in Beeld

In de werkplaats van Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB) ontmoeten we voorzitter Dick Zwart en vrijwilliger Bereket Abraha. Beiden druk aan het werk om oude brandweermaterialen weer op te knappen voor de SOB.

Bereket Abraha is een 26 jarige jongen die sinds 2 jaar in Nederland woont. Hij is gevlucht uit Eritrea, waar zijn ouders nog steeds wonen. "Ik ga naar school, De Campus, en op vrijdag en zaterdag werk ik hier", zegt Bereket.

"Wij zijn heel blij met zijn hulp en inzet", zegt Dick Zwart. "Hij is een harde werker en vindt het werk heel leuk om te doen". Ik vraag Bereket of hij in dit werk verder wil, bijvoorbeeld automonteur worden. Enthousiast knikt hij en zegt dat hij dat graag wil. Als vrijwilliger bij de SOB doet Bereket allerlei klusjes. Van schoonmaken tot reparaties. "Hij is echt een goede hulp." zegt Dick Zwart.

De SOB bestaat uit vrijwilligers en (oud)vrijwilligers van de brandweer uit Winschoten. De stichting is in 2013 opgericht, met als doel het onderhouden en behouden van oud brandweermateriaal. Er zijn nu zo'n 13 vrijwilligers werkzaam. Inmiddels heeft de stichting 6 oude brandweerwagens in beheer.

Een Ford autospuit uit 1930, een Austin autoladder uit 1962, een Studebaker tankautospuit uit 1954, een DAF tankautospuit uit 1965, de DAF tankautospuit uit 1972 en een Mercedes tankautospuit uit 1975. Allemaal fraaie, gave en mooie brandweerwagens. Vier van deze wagens zijn in Winschoten gebouwd en vijf van de wagens hebben in Winschoten gereden. De voertuigen worden gebruikt bij optochten, bruiloften, intochten, promotiewerk, en evenementen. Ook dit jaar tijdens de open dag van brandweer Winschoten op zaterdag 23 juni a.s. komen de wagens in actie.

Spreekt het jou aan om als vrijwilliger te werken bij Stichting Oud Brandweermateriaal in Winschoten? Neem dan contact op met de Vrijwilligersvacaturebank Oldambt. Bel ons op telefoonnummer 0597-421833 of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@sociaalwerkoldambt.nl. Vergeet ook niet om de website van de SOB te bezoeken: www.sobwinschoten.nl.

Ben je op zoek naar een andere baan als vrijwilliger? Kijk dan op de site van de Vrijwilligersvacaturebank Oldambt. Daar vind je alle vacatures voor veel verschillende organisaties en functies. Natuurlijk is het altijd een mogelijkheid om samen eens in gesprek te gaan ,om te kijken wat bij jou past en wat de mogelijkheden zijn.

Tekst en foto's: Ivonne Sprok

Foto's

Bekijk ook

Bezoek van de 4e Generatie Kliphuis

Bezoek van de 4e Generatie Kliphuis

Opa en Overgrootopa waren ook beide actief brandweermannen.
 
Nieuw gereedschap voor de techneuten van de SOB

Nieuw gereedschap voor de techneuten van de SOB

De SOB heeft voor de techneuten van de SOB 2 nieuwe gereedschapskarren aangeschaft. 
 
Harrie Buiter 40 jaar lid van vrijwillige brandweer Finsterwolde

Harrie Buiter 40 jaar lid van vrijwillige brandweer Finsterwolde

Op 29 december 2018 was Harrie Buiter van Brandweer Finsterwolde, 40 jaar lid als vrijwillig brandweerman. Wij als SOB mochten bij deze heugelijke gebeurtenis aanwezig zijn.