Terug naar Laatste nieuws SOB

2022-08-26 - Waterbei festival in binnenstad Winschoten

Gepubliceerd op:
2022-08-26 - Waterbei festival in binnenstad Winschoten

Drie maal is scheepsrecht!

Nadat het Waterbei straattheaterfestival in 2020 en in 2021 door de coronapandemie niet door kon gaan maken we er dit jaar een spetterend festival van. We maken onze belofte meer dan waar: het straattheaterfestival Waterbei 2022 wordt een aaneenschakeling van hoogtepunten. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus gaat het als vanouds weer bruisen en spetteren in Winschoten.

Het coronavirus is zo goed als verjaagd en dus kunnen we het publiek een gevarieerd evenement bieden. Als bestuur van Stichting Het Evenement hebben we vorig jaar al besloten voluit te gaan en het tweedaagse spektakel opnieuw in de steigers te zetten.

Spectaculaire acts, verrassende en verfrissende (straat)acts blijven de hoofdmoot van Waterbei. Op diverse locaties zullen de artiesten, muzikanten, dansers en acrobaten tonen wat ze in huis hebben. En, dat mag ik verklappen, is niet gering. 

Met een heuse Parade gaat Waterbei 2022 van start. Alle deelnemers beginnen vrijdag 26 augustus (vanaf 20.00 uur) aan een opvallende ‘optocht’ vanaf Cultuurhuis De Klinker naar het Marktplein. De talrijke acts op het plein, te bewonderen vanaf de kant of een terras, duren tot 22.00 uur. Coverband Toosst sluit de eerste Waterbei-dag af met een swingende muziekshow tot 24.00 uur.

Zaterdag 27 augustus gaan we verder met een groots Waterbei-Festival in de binnenstad. Op liefst twaalf diverse locaties (tussen 11.00 en 16.00 uur) zijn imponerende en uitermate gevarieerde acts te zien. De dag wordt in Blauwestad vanaf 21.30 uur afgesloten met een spectaculaire act van Theater Tol uit Antwerpen en om 22.15 uur een spetterend vuurwerk. 

We voelden het als onze plicht om een wervelend programma te presenteren. Daar waren we immers na die dekselse corona-pandemie met z’n allen aan toe. Gelukkig, het kan weer. We verheugen ons op het evenement. De artiesten staan te trappelen om er een geweldig tweedaags feest van te maken. Ik hoop U ook!

Tekst; www.waterbei.nl  (site)

Foto's; Jeroen Bos (OldambtNu) & Dick Zwart

Bekijk ook

2022-08-28 - Vakantie uitzwaaidag

2022-08-28 - Vakantie uitzwaaidag

Op zondag 28 augustus werd er in Heiligerlee een nieuwe traditie opgestart, als het aan ons ligt ;-)
 
2022-08-05 - Weer nieuwe aanwinst; PBA van Total

2022-08-05 - Weer nieuwe aanwinst; PBA van Total

Weer kunnen wij een nieuwe aanwinst tonen; een poederblusaanhanger van de firma Total en geleverd door Ajax Brandbeveiliging. 
 
2022-07-27 - Nieuwe aanwinst; Van Bergen MSA

2022-07-27 - Nieuwe aanwinst; Van Bergen MSA

Onlangs werd ons een oude motorspuitaanhanger van de firma Van Bergen aangeboden, een product van hier...  dus wij hebben de kans gepakt en de MSA is toegevoegd aan onze collectie.