Terug naar Laatste nieuws SOB

2023-09-24 - Nationale Burendag

Gepubliceerd op:
2023-09-24 - Nationale Burendag

Afgelopen weekend was het weer tijd voor Burendag 2023 van het Oranjefonds, voor de eerste keer deed de SOB ( STICHTING OUD BRANDWEERMATERIAAL) ook mee, we hadden een samenwerking met het Klokkengieterij museum Heiligerlee en de Speeltuin in Heiligerlee. 

Dus voor elk wat wils, In Heiligerlee begon de rit met een echte oude brandweerauto naar Winschoten, aan de Grintweg bij de oude brandweergarage van Winschoten. Hier aangekomen kon men de verzameling van de SOB zien en een glas drinken krijgen en een kleurplaat kleuren. Veel kinderen kwamen met hun ouders de boel bekijken. Bij de volgende rit kon men terug naar Heiligerlee om bij de klokkengieterij oud hollandse spelletjes te doen en met een echte ridder en zijn vrouw kennis te maken met het leven van toen. Daarna konden de kinderen nog hun hart ophalen in de speeltuin waar het nieuwe speelkasteel kon worden bewonderd, en een heerlijke hamburger kon worden genuttigd ! al met al een zeer geslaagde dag ook omdat het weer 100 % meewerkte ! Op naar Burendag 2024 !!

 

Tekst: Dick Zwart (SOB)

Foto's: Tedo Swarts  (Westerwolde Actueel & RTV Go)

Bekijk ook

2023-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics

2023-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics

Ook dit jaar waren wij present op de oldtimerbeurs Eelde Classics in het Flowerdome te Eelde. 
 
2023-11-18 - Intocht Sinterklaas te Veendam

2023-11-18 - Intocht Sinterklaas te Veendam

Zaterdag 18 november kwam Sinterklaas weer in Nederland, onze stichting heeft in Veendam geassisteerd bij de intocht 
 
2022-11-03 - De kalender 2024 komt eraan

2022-11-03 - De kalender 2024 komt eraan

Een traditie wordt voortgezet, onze kalender voor het komende jaar verschijnt binnenkort. De samenwerking met Stichting Brandweer Oldtimers Groningen is ook dit jaar weer beklonken…