Terug naar Laatste nieuws SOB

2024-01-13 - Nieuwjaarsvisite / 20-jarig jubileum

Gepubliceerd op:
2024-01-13 - Nieuwjaarsvisite / 20-jarig jubileum

Op zaterdag 13 januari hebben wij een nieuwjaarsvisite georganiseerd waarbij wij ook oks 20-jarige jubileum hebben gevierd. 

In verband met dit jubileum was er tevens een reunie voor de oud-medewerkers van onze stichting. Om 14 uur gingen de deuren open voor onze gasten, het officiele gedeelte begon om 15 uur met een toespraak van onze voorzitter Dick Zwart. Nadat Dick de gasten had toegesproken sprak wethouder Jurrie Nieboer enkele lovende woorden over onze stichting, wij begonnen er bijna van te blozen.

Nadat de wethouder zijn speach gereed had kwam Gerard Stel van brandweer Assen aan het woord. Bij dit korps heeft men ook een aparte stichting welke het oude materiaal van het korps onder heeft gebracht, de vereniging De Rode Haan. Op zich heeft men in de kazerne van Assen ruimte om hun materiaal tentoon te stellen maar ze hadden eigenlijk net te weinig om ook hun Harland motorspuitaanhanger daarbij neer te zetten. Aangezien er in Winschoten een identiek exemplaar heeft dienst gedaan had men besloten deze Harland aan de SOB te schenken, Gerard Stel bood dus tijdens zijn toespraak de betreffende aanhanger aan onze voorzitter Dick Zwart .

Nadat deze toespraak ten einde was verplaatste de aanwezigen zich richting de voertuigstalling om de "nieuwste" aanwinst te ontvangen. In tegenstelling tot de reeds aanwezige motorspuitaanhangers is de Harland een "bakbeest", met vereende kracht werd hij van de oprijwagen gehaald en in de stalling gereden.

Dit nieuws heeft zelfs de dames en heren van RTV Noord nieuwsgierig gemaakt, zij kwamen de dinsdag erna om een speciale reportage te maken over de Harland.

Bekijk ook

2024-02-22 - Nieuwe bomen geplant

2024-02-22 - Nieuwe bomen geplant

Afgelopen najaar is de berkenboom nabij de ingang van ons pand door de gemeente Oldambt geveld, 
 
2024-02-14 - Onze Ford in het miniatuur

2024-02-14 - Onze Ford in het miniatuur

Wij zijn zeer verheugd om mede te kunnen delen dat onze AA Ford door de firma Artitec is uitgegeven als model! 
 
2023-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics

2023-11-26 - Oldtimerbeurs Eelde Classics

Ook dit jaar waren wij present op de oldtimerbeurs Eelde Classics in het Flowerdome te Eelde.