Terug naar Laatste nieuws SOB

Restauratie van de bellewagen is gestart

Restauratie van de bellewagen is gestart

Afgelopen jaar heeft de SOB een bellewagen aangeschaft, een dergelijk voertuig heeft ook bij ons in Winschoten dienst gedaan. Er is onderzoek gedaan waar de bellewagen van Winschoten is gebleven, helaas is deze zoektocht op niets uitgelopen. 

 

 

In 2019 kwam er een bericht bij ons binnen dat er een zogenaamde bellewagen te koop werd aangeboden, het zou de oude wagen van brandweer Enkhuizen zijn geweest. De verzamelaar welke die auto had aangeschaft had de auto wel "omgebouwd" tot een militair voertuig, met andere woorden de auto was niet meer rood maar nu groen gemaakt.

In december is de auto afgeleverd in Winschoten en zijn wij direct gestart om de auto weer rijvaardig te maken zodat hij de rode kleur terug kan krijgen. Als eerste zijn de remmen aan de beurt, de rest volgt spoedig. 

Bekijk ook

De Bellewagen rijdend en functioneel!

De Bellewagen rijdend en functioneel!

De Bellewagen is rijdend en functioneel. We kunnen niet wachten om hem samen met de andere voertuigen van ons wagenpark in te zetten, voor evenementen, partijen, optochten, jubilea etc.
 
Rotary Winschoten organiseert Duckrace

Rotary Winschoten organiseert Duckrace

Zaterdag 19 september organiseerde Rotary Winschoten een Duckrace. Deze actie werd gehouden om 2 goede doelen te steunen. Namelijk het Kinderhotel in Wedde en Schuldhulp Maatje. De SOB was hier ook b…
 
Binnenkant Bellewagen is aan de beurt.

Binnenkant Bellewagen is aan de beurt.

Nu gaan we verder met de binnenkant, daarna is de Bellewagen echt klaar! Nieuw 'trots' bezit van de SOB.